StartupHelte

Statum sikrer en hurtig og effektv rekrutteringsproces

Måske du husker dem fra Løvens Hule?

De tre medstiftere sad alle i tre forskellige virksomheder, men besluttede sig for at de ville lave en service, som de skulle være specialister i. Nemlig at hjælpe start-ups og scale-ups med at rekruttere. Nu er de ti mand i virksomheden. Vi har taget en snak med Alexander Kragh, som er medstifter og marketingsansvarlig i Statum. 

Hvad hedder din virksomhed?

Statum

Hvorfor startede du netop dette firma?

Mine medstiftere og jeg sad alle i mellemleder stillinger i forskellige hurtigt, voksende start-ups. Vi havde derfor alle et rekrutteringsansvar ved siden af vores normale arbejdsopgaver. Vi forsøgte alle at finde løsninger eller services, som kunne hjælpe os med at ansætte de rigtige mennesker, således virksomhedernes vækst ikke blev holdt tilbage af manglende hænder. Vi brugte alle forskellige løsninger, men ingen af dem matchede vores behov. Vi besluttede os derfor for at lave en service, som var specialiseret i at hjælpe start-ups og scale-ups med at rekruttere.

Hvad var det sværeste da du startede?

Vi ville gerne være meget teknologi-drevet og vores indledende tanke var, at vi kunne bygge en platform, som ved hjælp af kunstig intelligens kunne matche virksomheder og kandidater. Vi fandt dog hurtigt ud af, at det var nemmere sagt end gjort. Derfor skiftede vi tilgang og brugte i stedet teknologi til at gøre vores recruiters arbejde nemmere. Det var dog svært - og tog noget tid - at acceptere, at vi ikke "bare" kunne bygge en algoritme, som kunne løse problemet.

Fik du hjælp? Hvis ja, hvorfra?

Vi brugte mange forskellige mentors i starten, og den dag i dag har vi også et advisory board tilknyttet. Uanset hvor man er i sin rejse, så vil der altid være nogle, som har prøvet det før. Det er derfor super værdifuldt at få deres inputs, således man øger chancen for at træffe de rigtige beslutninger.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

Jeg drømmer om at skabe en international virksomhed med mange tilfredse medarbejder, som hver dag gør en forskel for det europæriske arbejdsmarked.

Hvad er din fedeste oplevelse med din virksomhed?

Den overordnet rejse har været det fedeste. Der har været mange op- og nedture. Vi kom flyvende fra start med en investering i Løvens Hule. Otto måneder senere havde vi brugt alle pengene, men havde ikke opnåede de forventede resultater. Vi måtte derfor afskedige alle for at undgå en konkurs. Det var hårdt at "starte forfra" men også sundt for vores mindset. Derfra begyndte vi nemlig at fokusere på at skabe værdi her og nu, således vi kunne genere omsætning. Tidligere havde vi fokuseret på innovation med tanken om, at det ville skabe værdi i fremtiden. På et år med benhårdt fokus på værdi gik vi fra at være et team på 3 til et 13 - uden investeringer og lån. Det var en super fed rejse, og det er en kæmpe fornøjelse at kunne udbetale løn til sine egne medarbejdere.

Hvor er I om tre år?

Vi er massivt tilstede på det danske marked og stedet man går hen, hvis man vil arbejde i start-up miljøet. Derudover er vi i vækst på minimum to andre europæriske markeder. 

ANNONCE
Statum sikrer en hurtig og effektv rekrutteringsproces

Hvad er dit bedste råd til andre?

Hvis du altid fokuserer på at gøre, det du brænder for her og nu, så vil du gå gladere igennem livet, end hvis du forsøger at lægge 10 års planer for dit eget liv: Din fremtid er bundet op på en masse tilfældigheder. Du ender helt sikkert et andet sted end du tror - og det er ikke en dårlig ting. Derfor skal du træffe livsbeslutninger ud fra, hvad du kan se dig selv gøre/lave indenfor en overskuelig fremtid, fremfor at udsætte dig selv for et job eller en uddannelse, som du ikke brænder for, men som du tror, vil føre dig et godt sted hen.

Hvad er dine tre bedste IT værktøjer?

1) Vores egen platform: Alt vores arbejde kører igennem den. 

2) Slack: Alt vores interne kommunikation sker der.

3) Evernote: Alle mine noter, to-do-lister m.v. har jeg der.

Hvad er dit bedste råd til andre, som vil starte en virksomhed?

1) Fokuser på at skabe værdi for kunderne fra dag 1, således de er villige til at betale for dit produkt med det samme: Det er nemt at fortælle sig selv, at man udvikler noget virkelig innovativt, som kunderne ikke forstår endnu og som man første kan tage penge for om 1-2 år, når det er færdigt. Men tit ender den type projekter med at løbe tør for penge, inden det rammer markedet eller også får man produktet på markedet og finder ud af, at kunderne faktisk ikke vil betale for det. 

2) Lad hver med at give op: Stort set ingen succesfylde start-ups har fået succes med deres oprindelig ide. Det gjorde vi hellere ikke. Det der adskiller de succesfulde fra andre er, at de succesfulde ikke giver op, når deres koncept #4 hellere ikke tiltalte målgruppen. De lever i stedet koncept #5, 6, 7, 8 og bliver ved indtil de rammer det koncept, som kunderne vil betale for. 

3) Put hænderne på kogepladen: Invester penge og tid i dit start-up. Hvis du ikke er investeret i det, så er det for nemt at give op, når tingene ser sort ud. Derudover vil du brænde mere igennem overfor potentielle kunder, medarbejdere og investorer, når du selv har hænderne på kogepladen.

Kan du anbefale en god bog?

The Lean Startup, Purple Cow, Lost and Founder, Et liv, en tid, et menneske og Jytte fra marketing er desværre gået for i dag.

Hvilke onlinemedier læser du til dagligt?

Berlingske, BT, Børsen og EB

Dit håb for fremtidens samfund?

At det er fyldt med mennesker, som følger deres passion og gør en forskel. 

Hvor kan vi følge dig?

På LinkedIn, Alexander Kragh

Har I fået investering, lånt eller sparet op?

Vi har fået næsten 2.000.000 kr. i investering til vores oprindelig "innovative-ide". Det ironiske er, at vi ikke kunne tjene penge på den ide, men i stedet har fået god succes ved at gå mindre innovativt til værks og i stedet fokusere på at løse kundernes problemer. Løsninger behøver ikke være ekstremt innovative - blot bedre end konkurrenterne.

Hvorfor skal man købe dit produkt?

Dygtige medarbejdere er den vigtigste ressource, når et start-up skal vækstes. Vi er specialiserede i at finde de rigtige, som kan tage din virksomhed til det næste niveau.

 
ANNONCE
Statum sikrer en hurtig og effektv rekrutteringsproces

Vil du vide hvornår vi udgiver næste historie på StartupHelte.dk?


E-mail


Del

Seneste nyt

Annonce