StartupHelte

De startede Curvii fordi der var et marked for plus size-tøj

Det handler ikke om at kunne passe en str. 36 for at være smuk - og smart

Kent startede med firmaet thissocks.dk, hvor han oplevede en stor efterspørgsel på plus size-tøj. Det fik ham, sammen med sin søster Kirsa, til at starte Curvii, som målrettet går efter at levere modetøj i størrelserne 42-60. Curvii består af både danske mærker, men også udenlandske designere. Hos Curvii handler det ikke om at kunne passe en str. 36 før man ser godt ud, det handler om, at være tilfreds i den krop man har - og samtidig have ligeså mange muligheder ift. tøj som en str. 36.  

Hvad hedder din virksomhed?

Curvii

Hvorfor startede du netop dette firma?

Jeg startede firmaet, fordi jeg i min anden virksomhed, hvor jeg solgte sokker, oplevede, at der var en stor efterspørgsel på store strømpebukser. Det åbnede mine øjne for, at der kunne være et marked for plus size-tøj, og det viste sig heldigvis at være tilfældet.

Hvad var det sværeste da du startede?

At finde nok timer i døgnet til alle de ting, der skal laves. Jeg har intet imod at arbejde en hulens masse, men man kan desværre ikke trylle flere timer frem, end dem der allerede er. I opstartsfasen er man sjældent mange på teamet, og derfor skal man selv løse stort set enhver opgave.

Heldigvis havde jeg min søster med på rejsen, så hun kunne også varetage en masse af de opgaver, der var, men det trækker tænder ud i begyndelsen, for selvom man knokler røven ud af bukserne i begyndelsen, er det ikke noget, man med det samme mærker på den finansielle del.

Fik du hjælp? Hvis ja, hvorfra?

Jeg fik som sagt hjælp af min søster, der aspirerede om at blive en del af virksomheden, da den var relativt ny. Uden hende var Curvii aldrig blevet den succes, som det er i dag. Hun kom med en masse energi og evner, som jeg ikke havde. Derudover har jeg naturligvis fået en masse hjælp via mit netværk. Jeg havde arbejdet som konsulent, inden jeg startede Curvii og kendte derfor en masse branchefolk. Dem søgte jeg rådgivning og hjælp hos.

Jeg har også benyttet portalen Amino en hel del, når jeg stødte på nye udfordringer. Derudover har jeg fået hjælp af venner og familie. Når man er iværksætter, så arbejder man typisk rigtig meget, og så er det altså bare guld værd, hvis der er nogle andre, der kan træde til og passe de små, hvis man kan se, at det trækker op til en rigtig lang dag på kontoret.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

Jeg drømmer om at udvikle Curvii endnu mere, end vi allerede har formået. Jeg er rigtig stolt over, hvad vi har bedrevet på blot fire år, men jeg er slet, slet ikke tilfreds endnu. Min søster og jeg er typerne, der konstant sætter os delmål, og når vi når disse delmål, sætter vi os nye. Bliver vi nogensinde tilfredse? Det er svært at svare på. Vi er stolte over, hvad vi har bedrevet, men ikke selvtilfredse og magelige. Det må man aldrig blive, synes jeg. Så er jeg bange for, at forretningen går i stå, og det hele vender. Man har set en masse eksempler på virksomheder med stor succes, som hang lidt i bremsen, og i dag er de ikke mere end et fjernt minde for de fleste.

Hvad er din fedeste oplevelse med din virksomhed?

Hm... Godt spørgsmål... Jeg tror, at det er selve væksten. At se det, som man gør, virker og få mulighed for at blive en arbejdsplads og et fællesskab for andre. Vi sælger plus size-tøj hos Curvii, og vi har også haft enormt mange fede episoder med kunder, der værdsætter os ustyrligt meget. Det varmer også virkelig meget indvendigt. Vi har for eksempel et showroom, hvor kunderne kan komme forbi og prøve og se vores tøj. Det giver noget helt særligt at møde kunderne og se, hvilken forskel vi gør.

Hvor er I om tre år?

Vi er endnu mere etablerede, end vi er nu. Vores kerneværdier er de samme, men vi har fået endnu bedre fat i markedet og er blevet en mere magtfuld spiller. Når folk tænker plus size, må de meget gerne tænke på os. For nyligt gik vi ind på det norske marked, og jeg håber meget på, at vi om 3 år har fået godt fat i nordmændene. Hvis det bliver en succes, afviser vi da ikke at træde ind på endnu flere markeder.

ANNONCE
Foto: Kent - De startede Curvii fordi der var et marked for plus size-tøj Foto: Kent

Hvad er dit bedste råd til andre?

Se løsningerne frem for problemerne og hav en allieret. Som enhver anden iværksætter har også jeg haft meget modgang og store udfordringer. Mit mindset har dog altid været løsningsorienteret. Ingen problemer er så store, at de ikke kan løses. Derfor bruger jeg aldrig tid på at ærgre mig over uforudsete udfordringer. I stedet bruger jeg energien på at overveje en løsning. 

Derudover vil jeg anbefale, at man får en allieret. En, der vil det lige så meget som dig selv, og en, du kan fejre sejrene med, og støtte dig til, når modgangen rammer. I mit tilfælde blev det min søster. Det blev det på trods af, at rigtig mange anbefaler at undgå at blande familie og arbejde. Jeg kan ikke tale på andres vegne, men for mig og Kirsa har det at arbejde så tæt sammen kun bragt noget godt med sig. Vi supplerer hinanden fantastisk, vil det samme og er blevet endnu mere tætte end førhen.

Hvad er dine tre bedste IT værktøjer?

Google Analytics, Google Search Console & Ahrefs

Hvad er dit bedste råd til andre, som vil starte en virksomhed?

Vær klar til at gå all in. Det nytter ikke noget at gøre noget halvt som iværksætter. Hvis du vil være en succes, skal du virkelig være klar til at investere noget af dig selv, og du skal være bevidst om, at det bliver hamrende hårdt - særligt den første tid.

Kan du anbefale en god bog?

Jeg har læst et par af Seth Godins bøger om marketing. De er gode, synes jeg

Hvilke onlinemedier læser du til dagligt?

Kommunikationsforum.dk, e-handel.dk, markedsforing.dk, retailnews.dk, fdih.dk samt en række forskellige nyhedsmedier.

ANNONCE
Foto: Kirsa - De startede Curvii fordi der var et marked for plus size-tøj Foto: Kirsa

Dit håb for fremtidens samfund?

Hos Curvii fokuserer vi rigtig meget på kroppe, og hvordan en krop kan have betydning for den enkeltes selvværd. Vi taler meget om kropspositivisme og er generelt fortalere for, at man skal elske den, man er. Derfor har jeg et håb om, at folk generelt får det bedre med sig selv - uanset om de er tykke eller tynde.

Hvor kan vi følge dig?

I kan følge Curvii på de fleste sociale medier, blandt andet Facebook og Instagram. Derudover laver vi en smaddergod podcast om livsstil og iværskætteri, som vi godt kunne tænke os endnu mere fokus på.

Har I fået investering, lånt eller sparet op?

Nej. Vi har været selvfinansieret fra dag et.

Hvorfor skal man købe dit produkt?

Det skal man, fordi alle mennesker fortjener at kunne klæde sig smukt og nydeligt. Vi er til for kundernes skyld. Det håber jeg er tydeligt, og derfor bestræber vi os på at levere et fantastisk udvalg, hvor der er noget lækkert plus size-tøj til enhver type.

ANNONCE

Vil du vide hvornår vi udgiver næste historie på StartupHelte.dk?


E-mail


Del

Seneste nyt

Annonce