StartupHelte

Faktorfobi laver UV badetøj til børn og unge

Faktorfobi har UV badetøj og andre solbeskyttende sager såsom solhatte og UV telte, så du roligt kan sende ungerne ud i solen

Faktorfobi laver UV badetøj til børn og unge

Det hele startede med at iværksætteren og founderen af Faktorfobi, Anne, ikke kunne finde UV badetøj til sin egen datter. Tilbage i år 2009 gik det op for hende, at der var UV badetøj, men at det ikke rigtig var kommet til Danmark endnu. Derfor startede hun Faktorfobi, som skulle imødekomme netop det. Vi har taget en snak om Anne og hele hendes rejse med Faktorfobi. 

Hvad hedder din virksomhed?

Faktorfobi

Hvorfor startede du netop dette firma?

Jeg havde et ønske om at blive selvstændig igen og så interesserede jeg mig for, og vidste meget om, produktet (UV-tøj). Min mand havde dertil 10 års erfaring indenfor e-handel som ejer af Kondomaten, som nu er solgt.

Hvad var det sværeste da du startede?

1) At komme ind ved leverandørene, 2) at blive taget seriøst, 3) at få en bank til at give mig en kassekredit, 4) da jeg valgte forkert regnskabsprogram for tredje gang i træk (start for guds skyld bare ved Dinero, 5) da jeg fik re-designet min shop ved en grafiker, 6) da ikke havde forstået, at det handlede om salg og salget som en følge faldt med 80%, 7) de hundredevis af gange, hvor jeg har købt noget forkert hjem, 8) da Post Nord som jeg i 8 år brugte til fragt gradvist gjorde det umuligt at fortsætte, 9) de to gange jeg er blevet hacket, og ikke mindst da der åbnede to store konkurrenter.

Spørgsmålet bør lyde: Hvad har været sværest? Det bliver jo ved med at være utroligt svært.

Fik du hjælp? Hvis ja, hvorfra?

Jeg fik hjælp af min mand som kan programmere. 

Hvad drømmer du om i fremtiden?

Jeg drømmer om at skabe endnu mere vækst, og begynde at trække en fornuftig løn. Hvis jeg på længere sigt også kan komme til at holde en uges ferie om året, så er min lykke gjort.

ANNONCE
Faktorfobi laver UV badetøj til børn og unge

Hvad er din fedeste oplevelse med din virksomhed?

1) da jeg blev gældsfri, 2) da jeg 100% ejede mit eget varelager, 3) da jeg fik et meget stort mærke ind efter 7 års kamp, 4) da jeg fik min egen erhvervsfragtaftale med afhentning ved mit lager, 5) da jeg begyndte at blive nævnt i blade, uden jeg selv havde gjort noget for det og afslutningsvis da jeg kunne trække min første løn. 

Hvor er I om tre år?

Forhåbentlig samme sted, men med en bedre løn.

Hvad er dit bedste råd til andre?

Lad være med at gå ind i børnetøjsbranchen - den er for hård. Og, så et andet råd er at få en revisor og et ordentligt regnskabsprogram fra dag et. 

Hvad er dine tre bedste IT værktøjer?

Shoporama.dk, Dinero.dk og Mailchimp

Hvad er dit bedste råd til andre, som vil starte en virksomhed?

Køb småt og MEGET forsigtigt ind i starten, lad være med at suse ud og leje lokaler og kør det hjemmefra i starten.

Lyt til råd - du ved helt sikkert ikke bedst. Der fines fænomenalt gode Facebook sider med ligesindede. 

Nedton dine forventninger til løn de første 10 år. De fleste siger 2 år, men det er de færreste der kan trække en almindelig løn efter 2 år indenfor e-handel.

ANNONCE
Faktorfobi laver UV badetøj til børn og unge

Kan du anbefale en god bog?

Delivering Happiness af Tony Hsieh.

Hvilke onlinemedier læser du til dagligt?

Jeg læser dr.dk

Dit håb for fremtidens samfund?

Jeg håber, at folk vågner op og begynder at styre deres CO2 aftryk. Hygger man sig mere på en ferie på den anden side af jordkloden?

Hvor kan vi følge dig?

I kan følge mig på Instagram, faktorfobi.

Har I fået investering, lånt eller sparet op?

Jeg fik en kassekredit på 100.000, da jeg startede for 10 år siden. Den bruger jeg ikke mere, men har den dog stadig. Just in case.

ANNONCE

Vil du vide hvornår vi udgiver næste historie på StartupHelte.dk?


E-mail


Del

Seneste nyt

Annonce