StartupHelte

Få ratet dit outfit af tusindvis af brugere med appen Slyde

Har du nogensinde stået foran spejlet, og manglet ærlige meninger om dit tøj? Det hjælper netop denne app med.

Har du også nogle gange stået foran din mor, eller din kæreste, og skulle have vedkommende til at sige, hvordan dit tøj så ud? Og har du tit haft brug for en andens meningen istedet for?  Det var starten hos firmaet Slyde. De besluttede sig for at lave en platform, hvor man kunne få konstruktiv kritik på sine outfits, søge inspiration og indgå i et community, hvor brugerne har en særlig fælles interesse for fashion. Den platform kaldte de for Slyde. Nu er Slyde et stort fællesskab med over 160.000 mennesker.  

Hvad hedder jeres virksomhed?

Slyde ApS

Hvorfor startede I netop dette firma?

Det hele startede med, at vi spottede en stor trend på diverse lukkede Facebook grupper. Her opdagede vi, at tusindvis af unge mennesker uploadede billeder af sig selv i et outfit, og bad de resterende medlemmer om konstruktiv kritik på deres stil. De ville typisk gerne have en konkret karakter på en skala fra 1-10 samt forslag til hvad de kunne gøre bedre/ændre.

Vi besluttede os derfor for at lave en platform der var dedikeret til dette. Et sted man kunne få konstruktiv kritik på sine outfits, søge inspiration fra verdens bedst bedømte outfits, samt indgå i et stort community med interessere for fashion. Især community delen er vigtig for os, da Slyde er ét stort fællesskab med over 160.000 mennesker, og som vokser med 25.000 nye medlemmer hver eneste måned.

Hvad var det sværeste da I startede?

Det sværeste for os var helt sikkert at få den rette udvikler med på holdet. Der er så langt fra en gennemsnitlig udvikler til en super udvikler, samtidigt med at der er meget få af dem. Vi har store ambitioner, og har derfor brug for de bedste af de bedste. 

Vi var super heldige i en tidlig fase, at finde William som besad det nødvendige skillset til at være lead på produktudviklingen. I fremtiden håber vi selvfølgelig på at finde ligeså dygtige udviklere, som gerne vil være en del af holdet.

Fik I hjælp? Hvis ja, hvorfra?

Vi modtog en investering i en tidlig fase, hvilket hjalp os til at komme hurtigt ud af starthullerne, og teste vores idé på markedet. Derudover har vi modtaget investering fra innobooster. 

Hvad drømmer I om i fremtiden?

Vi vil gøre vores ypperste til at give millioner af mennesker fra hele verden en platform, hvor de kan samles og dele deres store passion for fashion. Vi håber også at tiltrække en masse talentfulde mennesker, der gerne vil være en del af vores hold, hvad enten de måtte være investere, udviklere, grafikere eller noget helt andet.

Hvad er jeres fedeste oplevelse med virksomheden?

Der er især to ting, som vi husker tilbage på som værende nogle fede oplevelser. Den første var, da vi lancerede vores MVP, og fik 10.000 brugere på 5 dage. En super fed fornemmelse, der var med til at bekræfte, at vores idé var god.

Den næste oplevelse var da vi gik fra MVP over mod et reelt produkt i August 2018. Da vi lancerede opdateringen, gik det fuldstændig amok, og folk delte appen i vildskab på de sociale medier, helt uden vi bad dem om det. Der vidste vi for alvor, at vi var på rette spor, og at brugerne elskede vores produkt.

ANNONCE

Hvor er I om 3 år?

Vi har meget ambitiøse planer for fremtiden, og et ret konkret roadmap. Overordnet forventer vi at have mange millioner brugere samlet på en platform der er med til at gøre fashion industrien markant bedre end den er idag.

Hvad er jeres bedste råd til andre?

Da vi startede Slyde havde vi ingen idé om hvad det var for en industri som vi faktisk var på vej ind i. Vi havde begrænset kendskab til tech-industrien, og begik derfor en del dumme fejl, som let kunne have været undgået.

Vores råd er derfor, at man bør sætte sig nogenlunde ind i den industri man er på vej ind i, inden man starter ud. Hvis du gerne vil starte et tech-firma, så gør dig selv den tjeneste at sætte dig ind i industrien.

Hvad er jeres bedste tre it-værktøjer?

Mads: Workflowy, Clear, Excel

William: Slack, Visual Studio Code, Terminal

Peter: Workflowy, Excel, apple default calendar

Hvad er jeres bedste råd til andre, der vil starte virksomhed?

Et af vores bedste råd er helt sikkert, at finde dig et godt hold! Gerne et hold med forskellige kompetencer. Da vi startede ud, manglede vi en vigtig grundsten, nemlig en der kunne være lead på den tekniske udvikling. Holdet skal være 100% på plads, og man bør efter vores mening ikke gå på kompromis.

Derudover bør du forbered dig på, at du kommer til at tage nogle mentale tæsk. Der vil være masser af op- og nedture, og det er en god idé at mental indstille sig på dette, inden man går igang. Derudover bør man også være indstillet på, at succes ikke opstår over natten. Det kræver timevis af hårdt arbejde, dag ud og dag ind - typisk også helt uden løn.

Kan I anbefale en god bog?

Zero to one af Peter Thiel

Hvilke onlinemedier læser I til dagligt?

Der er ikke ét konkret medie, som bliver læst til dagligt, men artikler fra medium, techcrunch, hackernoon har ofte rigtig godt og relevant content for os.

ANNONCE

Jeres håb for fremtidens samfund?

Vi håber at det i fremtidens samfund i højere grad bliver okay at fejle. Det er vores oplevelse at mange bekymrer sig om hvad andre tænker, når man fejler. At fejle er en helt naturlig del af livet, og det er ofte dér man lærer nyt og udvikler sig. Vi har fejlet hundredevis af gange, men alle de fejl har været med til at gøre Slyde til dét det er idag.

Hvor kan vi følge jer?

Vores Instagram hedder Slydeofficial. Her kommunikerer vi med vores brugere samt opdaterer dem på diverse nyheder etc.

Har I fået investering, lånt, sparet op?

Vi var så heldige at modtage investering allerede i idé fasen. Derudover har vi selv lånt penge og investeret disse i Slyde.

Hvorfor skal man anvende jeres produkt?

Nu er vores app heldigvis gratis, men man skal helt sikkert downloade den hvis man er interesseret i fashion, og gerne vil indgå i et stort fællesskab. Derudover kan man give- og modtage feedback på sine outfits fra mennesker med hundredtusindvis af følgere eller blot lade sig inspirere og opdage nye trends på tværs af landegrænser.

Hvad hedder din hjemmeside?

Vi har ingen hjemmeside, men man kan søge på Slyde i appstore, og prøve vores app. 

ANNONCE

Vil du vide hvornår vi udgiver næste historie på StartupHelte.dk?


E-mail


Del

Seneste nyt

Annonce