StartupHelte

Digitale specialister samlet hos Plutonic Media

Plutonic Media blev stiftet i 2019 og deres mål er at skabe et seriøst og anerkendt online marketing bureau

Deres mangeårige erfaring og dataindsigt gør dem i stand til at skabe resultater for alle type virksomheder - uanset branche og størrelse. De er dedikeret, passioneret og ikke mindst ærekær omkring deres høje faglighed. Vi har taget en snak med Loui Malling Kiær, som er administrerende direktør og partner i Plutonic Media.

Hvad hedder din virksomhed?

Plutonic Media

Hvorfor startede du netop dette firma?

Siden jeg var 13 år, har jeg altid drømt om at starte min egen virksomhed, men samtidig altid været i tvivl om, hvad jeg skulle starte. Efter 3 år som Head of SEO i et digital marketing burea tilegnede jeg mig en række uundværlige kompetencer inden for både online markedsføring og salg. Det lå derfor lige til højrebenet at stifte mit eget digitale marketingsbureau, hvor jeg selv har indflydelse på virksomhedsstrategien og kulturen.

Jeg vil gerne skabe en performance virksomhed, hvor fagligheden er meget høj, men samtidig med plads til at skabe nogle meningsfulde relationer imellem medarbejdere såvel som samarbejdspartnere. Vi har derfor en stærk teamkultur, fredagsbar med kolde øl og minimum to sociale arrangementer om måneden.

Desuden arbejdede jeg sammen med to ambitiøse og dygtige kollegaer i form af Frederik og Peter, som gik med samme tanker og drømme. Frederik var Head of SEM og Peter var salgschef, så på den måde udgør vi det perfekte team. Udover at havde vidt forskellige kompetencer og personligheder, så har vi en utrolig stærk kemi og grundlæggende fælles værdier, som gør os til det ideelle team.

Det var derfor en no brainer at stifte vores eget baseret på en forretningsmodel, og branche, som vi kendte alt til.

Hvad var det sværeste da du startede?

Personligt var det sværeste at sige farvel til mine tidligere kollegaer, som jeg havde arbejdet sammen med i 3 år og delt mange fantastiske og personlige oplevelser med. Jeg lærte utroligt meget om mig selv og mine egne evner i den tid, hvilket jeg aldrig vil være foruden. 

Fagligt set har det sværeste været at starte i en sommerperiode, hvor de fleste går på sommerferie. Det har selvfølgelige begrænset vores salg i et hvis omfang, men det har også udskudt en masse projekter som oprettelse af selskab(er), partnerkontrakter og ikke mindst udarbejdelse hjemmeside.

Det er lidt kompliceret, men Peter ejer virksomheden Børnefest.dk, som Frederik og jeg også har fået en ligelig andel af, da vi er gået på ligefod ind i Plutonic Media. Heldigvis har vi fået en rigtig god start og har indgået samarbejdsaftaler, der ender med at give os en total omsætning på omkring en 1 mio. kroner ved udgangen af 2019.

Fik du hjælp? Hvis ja, hvorfra?

I forhold til vores forretningsmodel har vi ikke haft brug for hjælp, da vi med vores erfaring har en klar strategi og plan for at nå vores målsætninger. I en opstartsperiode er der selvfølgelig mangel på kapital, hvor det hurtigt bliver indlysende at et stort netværk kan være meget vigtigt. Min mor der er selvstænding bogholder, har hjulpet os på den front. Derudover har vi gennem vores netværk fået hjælp fra både en advokat, fotograf, webudvikler og grafiker til iværksætter-venlige priser.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

Jeg drømmer om at skabe en virksomhed, hvor jeg OG mine medarbejdere er glad for at gå på arbejde. Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg drømmer om at blive millionær, men arbejdet fylder trods alt meget i hverdagen. Derfor er det vigtigt, at jeg kan finde glæde i selve rejsen og ikke mindst de mennesker omkring mig, som er en del af det.

Hvad er din fedeste oplevelse med din virksomhed?

Den fedeste oplevelse er, at du ved hver eneste ting du arbejder på er til din egen fortjeneste i sidste ende. Førhen arbejdede jeg meget over på min gamle arbejdsplads, men det kan til tider føles som at bygge på et hus, der ikke er dit ejet - særligt når man ikke bliver belønnet for det.

Udover det så tror jeg min (og vores) fedeste oplevelse har været at lukke en stor kunde, der gør det muligt for os allerede, at kunne flytte i kontor i indre by i København, på trods af at vi kun har været i gang i to måneder.

Hvor er I om tre år?

Om tre år er vi et digital marketing bureau, som er anerkendt for vores høje faglighed og ikke mindst de resultater, som vi skaber for vores kunder. Derudover omsætter vi for et tocfiret millionbeløb og har omkring 20-25 fuldtidsmedarbejdere

ANNONCE
Digitale specialister samlet hos Plutonic Media

Hvad er dit bedste råd til andre?

Udlev din egen drøm og ikke andres. Selvom det kan være svært, at tage et valg, som andre ikke vil bryde sig om, så skal du i sidste ende tænke på dig selv.

Hvad er dine tre bedste IT værktøjer?

Microsoft Office365 er genialt at vælge som IT system og efter min mening slår det til enhver tid Googles G-suite, som jeg også har mange års erfaring med.

Derudover vil vi selvfølgelig ikke være foruden Googles marketingsværktøjer såsom Google Ads, Google Analytics og Google Tag Manager, da vi anvender det dagligt i vores arbejde med online markedsføring.

Vainu.io er et af de hurtigst voksende SaaS tools inden for salg - og det er ikke uden grund. Vi bruger det dagligt til at trække virksomhedeslister, som vi kan ringe ud til. Disse lister har givet os nogle leads, som er endt med at blive store kunder.

Hvad er dit bedste råd til andre, som vil starte en virksomhed?

Jeg er selv en meget velovervejet person og selvom, at jeg har haft en drøm om at starte virksomhed længe, så har jeg alligevel ventet til en alder af 27 år. Jeg ville nemlig være sikker på, at det nok skulle blive en succes før jeg kastede mig ud i det.

Det jeg gjorde og som du også kan gøre:

  • Lær en branche at kende
  • Bliv bedre end gennemsnittet til at udføre den service eller ydelse
  • Få styr på salgsprocessen
  • Find en partner eller to som kan komplimentere dine egne mangler, det er også altid sjovere at dele succeserne såvel som modgang med andre

Kan du anbefale en god bog?

Jeg er ikke den store bogorm, men "How to win friends and influence people" har hjulpet mig med at blive klogere på den menneskelig psykologi og vores dynamik imellem hinanden. Hvis du ikke føler dig stærk i sociale sammenhæng, så kan den være med til at ændre dit liv markant. Når du forstår andre mennesker, tror jeg også på, at du i sidste ende bliver et bedre menneske af egen fri vilje.

Hvilke onlinemedier læser du til dagligt?

Jeg holder mig generelt fra generelle nyheder og sladder, da det ofte er negativt præget. Jeg holder mig dog ajour med nyheder inden for digital markedsføring, så jeg sikrer mig, at jeg levere det bedst mulige produkt til vores kunder.

Dit håb for fremtidens samfund?

Jeg håber, at vi går en bæredygtig fremtid i møde, hvor alle er fælles om at tage ansvar i forhold til at sikre vores velvære og velfærd.

Hvor kan vi følge dig?

På hjemmesiden, www.plutonic.dk, på Facebook, på Instagram og på LinkedIn

Har I fået investering, lånt eller sparet op?

Frederik og jeg har sparet 200.000 kr. op hver især, hvorimod Peter ikke har en krone på lommen. Vi trækker ikke løn ud til os selv før 2020, men Peter får en beskeden løn, så han kan klare sig. Vi vil meget hellere kunne skalere forretning hurtigt ved at lave nogle ansættelser end at begynde og trække fede direktørlønninger ud.

Tre person har gerne ville investere i os, men vi ser ikke et behov, da vi ikke mangler kapital for at drive en konsulentforretning. Når tiden er den rette, så overvejer vi dog at hive investorer indover til nogle af vores andre projekter.

Hvorfor skal man købe dit produkt?

Vores mangeårig erfaring og dataindsigt gør os i stand til at skabe resultater for alle type virksomheder uanset branche og størrelse. Vi er dedikeret, passioneret og ikke mindst ærekær omkring vores høje faglighed, hvorfor vi har en stor tiltro til at kunne gøre en væsentlig forskel. Vi har hjulpet virksomheder med at vækste  i både Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og England med vores unikke framework inden for SEO, Google Ads, Facebook Ads og Email marketing.

ANNONCE
Digitale specialister samlet hos Plutonic Media

Vil du vide hvornår vi udgiver næste historie på StartupHelte.dk?


E-mail


Del

Seneste nyt

Annonce