StartupHelte

Find et sted at bo med findroommate.dk

"Vi vil gøre boligsøgningen til en tryg process"

Kristian Matthes manglede et personligt touch, på det at være boligsøgende i København. Det besluttede han sig for at gøre noget ved, og det var den spæde start for Findroommate.dk. 

Hvad hedder din virksomhed?

Findroommate.dk

Hvorfor startede du netop dette firma?

Som ung dreng fra Ballerup kom jeg i lære som slagter inde i Kødbyen, og selvom jeg gjorde dette færdigt, kunne jeg hurtigt mærke, at det ikke var det jeg ønskede at bruge mit liv på - jeg ville gerne være min egen chef. Da jeg stod og skulle flytte til København mærkede jeg hurtigt den frustration der kan være forbundet med boligsøgning, og tænkte at det måtte man da kunne gøre smartere! Jeg fik ideen til Findroommate.dk fordi jeg så et behov for bedre at kunne filtrere i boligtilbud og boligsøgende, så det kun er relevante lejere og udlejere man skal forholde sig til, og generelt følte jeg at boligsøgning manglede et personligt touch.

Hvad var det sværeste da du startede?

Det sværeste var klart årene, hvor jeg og min partner måtte arbejde fuld tid med rengøringsjobs og på fabrik, for så at udvikle virksomheden og kode de resterende 12 timer af døgnet. Vi var ikke i tvivl om, at vi nok skulle nå langt, og vi troede virkelig på vores ide, men vejen dertil var ikke nem. Første gang vi kunne udbetale løn til os selv, var en kæmpe milepæl.

Fik du hjælp? Hvis ja, hvorfra?

Da vi blev en del af Freeway-koncernen gik det for alvor stærkt. Vi lærte rigtig meget af Dating.dk konceptet, da de, ligesom os, også er en to-sidet markedsplads.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

At fortsat vækste med Findroommate.dk. Vi vil gerne være med til at gøre boligsøgning til en tryg process.

Hvad er din fedeste oplevelse med din virksomhed?

Generelt er jeg super stolt over at have skabt en virksomhed fra bunden, uden nogen form for uddannelse i det. Vi har måttet skabe alt selv, og det fedeste er egentlig at kigge tilbage på de 10 år der nu er gået, og vide at vi aldrig gav op, selv når det var svært. 

Hvor er I om tre år?

Vi er vækstet endnu mere i Danmark, og da vi netop har lanceret en ny funktion der lader flere boligsøgende gå sammen om større boliger, vil vi gerne gøre mere ud af dette, for at afhjælpe boligmanglen.

ANNONCE
Find et sted at bo med findroommate.dk

Hvad er dit bedste råd til andre?

Det er lidt en kliche, men man må virkelig ikke give op, hvis man tror på sin ide. Hvis der er et marked for din drøm, så skal det nok lykkes med hårdt arbejde.

Hvad er dine tre bedste IT værktøjer?

De 3 værktøjer jeg (FRM) bruger mest er: Slack, Trello og Google Sheets. 

Hvad er dit bedste råd til andre, som vil starte en virksomhed?

Mit bedste råd er at holde fokus på kerneforretningen. Sørg for at det fundamentale virker 100%. Så kan fokus senere rykkes imod ny-udvikling og ekspandering.

Kan du anbefale en god bog?

En af de allerbedste bøger jeg har læst er “The Hard Things About Hard Thing” - af Ben Horowitz. Den synes jeg virkelig, har mange gode elementer, som en iværksætter kan bruge.

Hvilke onlinemedier læser du til dagligt?

Jeg læser: Børsen, Finans, Growthhackers.com, og så scroller jeg diverse startup medier så som, Verge, Techcrunch osv.

Dit håb for fremtidens samfund?

Mit håb for fremtiden er mere “frihed” og dynamisk levestil. Jeg håber, og tror, at fremtiden slipper for en arbejdstid fra 8-16 på et fast kontor, istedet kommer vi til, at kunne arbejde hvor og hvornår vi vil. 

Hvor kan vi følge dig?

Man kan følge Findroomate.dk på Facebook

Har I fået investering, lånt eller sparet op?

Da vi først startede virksomheden lånte vi penge i banken, som hjalp os til at få startet virksomheden op. Nu er vi en del af Freeway, som har et lille ejerskab i virksomheden. 

Hvorfor skal man anvende dit produkt?

Vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe boligsøgende og udlejere. Vores opgave ligger i at gøre boligsøgning og udlejning til en tryg og personlig proces. 

ANNONCE

Vil du vide hvornår vi udgiver næste historie på StartupHelte.dk?


E-mail


Del

Seneste nyt

Annonce