StartupHelte

Nutimo hjælper virksomheder med at vækste

For Simon er det blevet en drøm at gå på arbejde hver dag

Simon Elkjær startede Nutimo primært fordi han ville være sin egen herre. Han ville bryde ud af samfundet, og ikke bare lave det alle andre synes han skulle. Nutimo hjælper virksomheder med at værste uden at øge annoncebudgettet. 

Hvad hedder din virksomhed?

Nutimo

Hvorfor startede du netop dette firma?

Fordi jeg ville lave noget anderledes, og jeg ville være fri. Jeg ville ikke have en chef eller partner, der havde en mening om, hvilken retning vi skulle. Jeg har været selvstændig og/eller partner i virksomheder siden 2012, men jeg har først fået fuld kontrol i mit seneste firma. Jeg startede det også for bare at, kun lave det, som jeg selv synes er sjovt, og ikke det som andre synes jeg skal lave. Sidst men ikke mindst, så ville jeg have mere tid til min familie, meget atypisk. Men jeg arbejder ikke (fra kontoret) 37 timer i ugen, jeg kan fordele det om aftenen og om dagen, og derved opleve mere af mine små børns liv.

Hvad var det sværeste da du startede?

At finde ét ben at stå på. Skulle jeg lave app-udvikling, facebook annoncer, eller noget helt andet? Jeg har en meget bred palette af kompetencer. I dag synes jeg at jeg heldigvis er landet et sted, hvor det er en drøm at gå på arbejde hver dag. Jeg laver udelukkende det jeg ville.

Det var ligeledes svært, at vide om jeg ville få løn, men jeg havde en opsparing der gjorde, at jeg kunne gå et helt år uden løn, hvis det endeligt skulle være.

Fik du hjælp? Hvis ja, hvorfra?

Jeg har altid fået økonomisk rådgivning af en god kammerat og nu partner i forretning. Jesper. Men jeg har været igennem møllen med virksomheder et par gange, og vidste efterhånden godt hvad jeg skulle, og ikke skulle rent virksomhedsmæssigt.

Den største hjælp jeg i virkeligheden har fået, er de kunder der har troet på mig og stadigvæk i dag, 2 år efter stiftelse, tror på mig.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

At være det største "Personal Brand" inden for min niche, i Danmark. Jeg arbejder på det via Podcast, så har jeg lige startet en YouTube, og har skrevet endnu en bog, der er på vej ud.

Hvad er din fedeste oplevelse med din virksomhed?

At ansætte min første medarbejder, som jeg endnu ikke havde råd til, og allerede én måned efter det, havde jeg råd til at ansætte 2 mere. Derudover synes jeg vi er god til at fejre alle de små sejre vi laver for os selv, og vores kunder.

Hvor er du om tre år?

Udvikling er et krav, men jeg ønsker mig ikke en virksomhed med 100 ansatte. Det er ikke det, det handler om. Jeg håber på, og drømmer om at skabe en virksomhed, der allerede om 3 år, er en eftertragtet arbejdsplads og at både mine medarbejdere, og jeg, har god tid. Om vi er 10, 20 eller 30 mand, er ikke til at sige, men vi er helt sikkert stadigvæk profitable.  

Jeg vil hellere blive på det niveau vi er på nu, med 6 mand og okay profitabilitet, end at være 30 og tjene 0 kr. (som mange af mine, såkaldte, konkurrenter gør). Vi ønsker heller ikke 100-vis af kunder, men hvis vi ikke er dobbelt så store om 3 år, så tror jeg næsten, at der er gået et eller andet galt.

ANNONCE
Nutimo hjælper virksomheder med at vækste

Hvad er dit bedste råd til andre?

Gør det præcist som du vil og hvis du, ligesom jeg, arbejder med få store kunder og ikke b2c, så brug meget (rigtig meget) tid på at forventningsafstemme med dine kunder. Det er sjovere at have 10 kunder, som man elsker at arbejde for og sammen med, og gøre dét i flere år, end det er bare at arbejde for at "tjene penge". Jeg føler mig oprigtigt som en intern del af vores kunders forretning, og jeg ser dem som samarbejdspartnere. Især de første kunder jeg har fået, har betydet hele verden.

Hvad er dine tre bedste IT værktøjer?

Skype (fordi vi bor i Esbjerg), Vores eget-udviklede CRM og Google Search Console. Dem kan jeg absolut ikke undvære.

Kan du anbefale en god bog?

The 22 Immutable Laws of Marketing

Hvilke onlinemedier læser du til dagligt?

Læser ikke helt vildt meget. Men, jeg lytter til Marketing School Podcast, ser timevis på YouTube og hører Lydbøger på Mofibo. Det gør jeg fordi det passer ind med min aften gå-tur. Viden, luft og motion er min måde at koble ud på. 

Dit håb for fremtidens samfund?

Mit håb for fremtidens samfund er, at det ikke totalt ændrer sig, som jeg frygter og forventer det gør. Jeg ser alt for mange indrette deres personlige og virksomhedsøkonomi efter at alt er, som det er i dag. Jeg er nok bubble-boy eller chicken-little, når det kommer til vores generelle samfund og økonomien. Jeg sørger selv for at spare op til at få 0kr i pension, og betale for mine børns uddanelse. Men, jeg håber ikke, at det bliver nødvendigt.

Hvor kan vi følge dig?

YouTube, Simon Elkjær og Podcast, Organisk Vækst

Har du fået investering, lånt eller sparet op?

Jeg havde selv sparet op til ét års udgifter personligt, så jeg ikke behøvede at trække løn, hvis det var nødvendigt. Jeg har dog været priviligeret nok til, ikke at skulle røre ved den opsparing. Senere hen har jeg solgt 20% til min økonomiske rådgiver gennem de sidste 10 år, for et symbolsk beløb, jeg gider ikke selv stå for, eller tænke på bogføring, lønkontrakter, forsikringer etc. Det står han for.

Hvorfor skal man købe dit produkt?

Det skal man udelukkende fordi, man tror på vores måde at gøre tingene på. Jeg har ingen kunder i folden, som ikke er 100% med på vognen, allerede inden de skriver sig op.

Er der andet, vi skal vide?

Jeg har netop lavet et jobopslag på en "skygge". Jeg sætter alle sejl ind på at udvikle min YouTube-kanal, som jeg da enormt gerne vil have jer til at følge.

Det er min plan, at hvis jeg kan finde den rette til at stå for det, at jeg vil udgive mindst én video om dagen i en længere periode, men lad os se om det bliver til det jeg drømmer om.

ANNONCE

Vil du vide hvornår vi udgiver næste historie på StartupHelte.dk?


E-mail


Del

Seneste nyt

Annonce