StartupHelte

Blev millionær på fartkontrol-app - nu har Martin kastet sig over Shopstart

Alle skal have mulighed for en webshops

Du kender muligvis allerede til hans seneste succes. App’en Fartkontrol.nu som alarmerer billister om politiets fotofælder. Den blev solgt for et ukendt millionbeløb i 2018, og nu afslører Martin hvad pengene – og tiden – er blevet brugt på siden da.

Det handler om handel på nettet. Og målet er intet mindre, end at alle skal have en webshop. I hvert fald dem som har lyst. Med den nystartede tjeneste Shopstart vil Martin revolutionere markedet for webshops. For, ifølge ham selv, er der et kæmpe hul i netop dette marked:

”Der findes så utrolig mange små virksomheder, hobbyentusiaster og iværksættere som gerne vil i gang med salg på nettet, men som må give op, fordi det er et ’big boys game´". 

Hvad hedder dit firma?

Shopstart Aps

Hvorfor startede du netop dette firma?

Helt kort fortalt, så handlede det om, at jeg sad med nogle evner og muligheder, som jeg gerne ville udnytte. Jeg vidste, at jeg kunne lave en kick-ass webshopløsning som ville trumfe konkurrenterne. Og da jeg fik mulighed for at få den perfekte partner med på eventyret, så var det nærmest en no-brainer.

Hvad var det sværeste, da du startede?

Det sværeste var at lave realistiske tidshorisonter og estimater. Det er den klassiske historie. Man afsætter 6 måneder til udvikling, og 18 måneder senere sidder man stadig og udskyder deadlines. Samtidig har det været svært at følge Jesper Buch's "Launch crap – but launch", selvom det egentlig var planen. Når man sidder med et produkt som kan blive betydeligt forbedret ved at udskyde en deadline to uger, så tager stoltheden pludselig over - og så venter man.

Fik du hjælp? Hvis ja, hvordan?

Vi har fået hjælp fra vores revisor og Erhvervsrådet Herning til udarbejdelse af de forskellige dokumenter til opstarten af vores ApS. Men ud over det, så har vi faktisk forsøgt at klare den på egen hånd.

Hvad drømmer du om i fremtiden?

Drømmen er jo selvfølgelig at få succes. Mere end vi allerede har fået. Men, mere konkret, så drømmer jeg personligt om at få overskud til at fokusere mere på udviklingen af Shopstart. I øjeblikket har jeg mange hatte på, hvor jeg blandt andet hjælper med support og markedsføring. Men, efterhånden som virksomheden vokser vil hver person på holdet få færre og færre hatte, i forbindelse med at holdet vokser, så hver person kan koncentrere sig om kerneområder.

Hvad er din fedeste oplevelse med din virksomhed?

Officielt har Shopstart været lanceret i 5 måneder. Så vi har ikke overtaget verdensherredømmet endnu. Men, vi har til gengæld brugt omkring 2 år på at udvikle produktet, og vi har (heldigvis) fået overvældende gode anmeldelser fra de første kunder. Det er ubeskriveligt fedt at blive valideret i noget, som man har arbejdet så længe på, uden egentlig at kunne være 100% sikker på at man er på rette vej.

ANNONCE

Hvor er I om tre år?

Om tre år er vi blandt de største udbydere af webshops i Danmark og vi har afdelinger i et par nabolande. Men måske endnu vigtigere, så har vi bevist at vi kan flytte os hurtigt og udvikle os i takt med ændringer i markedet. Hvem ved, måske er webshops om tre år markant anderledes end det vi kender i dag. Nye teknologier som AI, VR, stemmestyring mm. samt "nye" spillere som Facebook og Amazon kan have ændret landskabet for e-handel, og man skal være skarp for ikke at falde bagud når der sker den type disruption.

Hvad er dine bedste tre IT-værktøjer?

Lige for tiden er det Trello, Gmail og PhpStorm.

Hvad er dit bedste råd til andre der vil starte virksomhed?

Der er mange ting, som kunne nævnes her. Hav styr på din forretningsplan, så du ikke begynder at udvikle et produkt "bare fordi du kan". Find allierede, partnere, som er eksperter på områder, hvor du selv halter. Fokuser på kundens behov fremfor dine egne idéer om det perfekte produkt.

Hvilke onlinemedier læser du til daglig?

De medier som ligger først for er danske IT-medier som Computerworld og Version2. Men, som regel har jeg ikke tid til at browse nyheder, og nøjes med at læse dem som jeg får tilsendt eller på anden måde bliver henvist til.

Hvor kan vi følge dig?

Vi er aktive på både Facebook og Instagram, hvor man kan finde os under shopstart.dk

Har I fået investering, lånt eller sparet op?

Jeg var i den heldige situation, at jeg kunne sælge en anden virksomhed kort før jeg startede Shopstart. Så der var råd til at investere, og indtil videre er vi 100% selvfinansieret.

ANNONCE

Vil du vide hvornår vi udgiver næste historie på StartupHelte.dk?


E-mail


Del

Seneste nyt

Annonce