StartupHelte

Morten Møgelmose og Zliide gør din shopping nemmere

Drømmen er at realisere visioner og blive en anerkendt spiller i det marked, de opererer i.

Forestil dig at gå ind i en tøjbutik. 

Du holder nu din telefon over alarmen i de bukser, som du gerne vil købe. 

Du får nu information om bukserne frem og derefter kan du 'Zliide' og betale direkte på mobilen. 

Når du har betalt åbner alarmbrikken sig automatisk... og derefter smider du den i en kurv, så alarmen kan genbruges.

Vi tog en snak med Morten Møgelmose fra Zliide, som du kan læse mere om herunder. 

ANNONCE
Morten Møgelmose og Zliide gør din shopping nemmere

Hvad hedder jeres virksomhed?

Vores virksomhed hedder Zliide Technologies ApS

Hvorfor startede I netop dette firma?

Ideen bag vores virksomhed udsprang af en oplevelse i London, hvor jeg i en tøjbutik stod i kø i 15 minutter. Når man står der og venter - blot for at få lov til at aflevere sine penge - og kommer til at tænke på, at Google i samme øjeblik tester selvkørende biler og Elon Musk planlægger at kolonisere Mars, bliver man sgu en smule frustreret. Kort tid efter stiftede vi Zliide.

Hvad var det sværeste da I startede?

Der har selvsagt været mange svære ting i begyndelsen. Alt fra at finde og overbevise den første investor, sætte det rigtige team til at beslutte, hvordan produktet skal udformes og tilpasse dette til branchens behov. Det er svært at sætte en specifik ting i fokus som værende den sværeste. Jeg tror samtidig, at de store udfordringer ved at starte virksomhed, er vidt forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Det eneste, der er sikkert, er, at det ikke er nemt.

Fik I hjælp? Hvis ja, hvorfra?

I de tidlige dage modtog vi uvurderlig hjælp fra mange kanter – alt fra vores lokale Erhvervscenter i Hjørring, hvor Zliide har sin oprindelse, til Væksthuset i Aalborg. Samtidig har vi været utroligt gode til at skabe vores eget netværk af folk, som har givet en hånd med i opstartsfasen og sat os i forbindelse med flere mennesker, som har haft stor indflydelse på udformningen af Zliide.

Hvad drømmer I om i fremtiden?

Drømmen er at ændre måden, vi alle køber tøj på. Vi håber at kunne gøre en forskel i detailhandlen, som er den branche, vi operer i samt for de mennesker, der kommer i butikkerne. Vores vision er, at det skal være en oplevelse, at komme og handle i en fysisk butik og gøre det nemmere og sjovere for både butikken og deres kunder. 

Hvad er den fedeste oplevelse med jeres virksomhed?

Det er med de fedeste oplevelser, som det er med de sværeste ting - der er utroligt mange. Iværksætteri og virksomhedsopstart er en følelsesmæssig rutschebanetur, men en tur, man ikke vil være foruden. Det største for mig er nok de første store investeringer, virksomheden har fået. Det, at der er nogle store, anerkendte mennesker, der tror så meget på os som team og vores virksomhed, at investerer så store beløb af egne hårdt tjente penge, er en fantastisk følelse – og samtidig også et kæmpe ansvar.

ANNONCE
Morten Møgelmose og Zliide gør din shopping nemmere

Hvor er I om 3 år?

Om 3 år er vi en veletableret og markant spiller i vores branche. Zliide vil have sin daglige gang i flere lande og være den foretrukne måde at købe sit tøj på. Vi vil på det tidspunkt have skabt en platform, der bringer stor værdi til detailbranchen og de tøjhandlende kunder. 

Hvad er jeres bedste råd til andre?

Tro på dig selv, dit team og din ide og vær ikke bange for at gøre noget andre ikke har gjort. Hvis du er hårdtarbejdende, ambitiøs og ydmyg, vil du på et tidspunkt opnå det, du gerne vil. 
 

Hvad er jeres bedste tre it-værktøjer?

Vi benytter os meget af Trello til oversigt over arbejdsopgaver og den daglige drift, Slack til intern kommunikation og Dropbox til lagring og deling af filer og informationer. Hertil vores kære 3D-printer, som vi bruger til iterationer og test på vores hardware.

Hvad er jeres bedste råd til andre, der vil starte virksomhed?

Drop undskyldningerne og lad være med at vente på ”det perfekte tidspunkt” for at starte op. Det bliver aldrig bedre end nu. Tro på dig selv og allier dig med mennesker, du stoler på, og som du ved vil ofre blod sved og tåre for jeres virksomhed – og samtidig nogle, du vil fejre jeres fælles sejre med. Det værste, der kan ske, er at man tilegner sig en masse erfaring, kompetencer og netværk, som man ikke får andre stedet – uanset om man lykkes med sit projekt eller ej. 

ANNONCE

Dit håb for fremtidens samfund?

Jeg tror meget på, at vi i fremtiden skal leve af innovation og dygtige mennesker - ikke blot i startups, men også i veletablerede virksomheder. Der kommer nogle unge mennesker fra generationer, som er vokset op på helt andre måder og med andre tilgange til mange ting. De er essensen af innovation og kommer til at forme fremtidens virksomheder og samfund. Jeg tror, at vores samfund skal lære at adoptere deres visioner og skæve måder at tænke på - det er trods alt dem, som vil stå i spidsen i løbet af få år.

Hvor kan vi følge jer?

I kan følge os på Instagram, @zliide, hvor vi giver et lille indblik i vores hverdag, virksomhedens rejse og billeder fra vores samarbejdspartneres butikker. Samtidig kan i følge os på Facebook, Zliide, og LinkedIn, Zliide Technologies. 

Har I fået investering, lånt, sparret op?

I opstarten var vi selvfinansierende. Stort set alt vi hver især ejede, lagde vi i virksomheden. Vi fik dog ret hurtigt vores første eksterne investering, som satte mere skub i tingene. Efterfølgende gik det stærkt og vi har sidenhen rejst store beløb fra både danske og udenlandske investorer. 

Hvorfor skal man anvende jeres produkt?

Man skal anvende vores produkt, hvis man ønsker at opleve en helt ny måde at shoppe på i tøjbutikker. Hvis man vil være herre over sin egen shoppetur og ønsker – som jeg gjorde i London – at undgå at stå i kø for at betale for sine produkter. Og man kan prøve det allerede i starten af 2019 i udvalgte butikker. 

Hvad hedder jeres hjemmeside?

Vores hjemmeside er www.zliide.com, men henvender sig mest til butikkerne. Hvis I ønsker at følge med i vores virksomhed og se, hvad vi laver, synes jeg, at I skal følge os på Facebook, Instagram eller LinkedIn og selvfølgelig hente vores app og prøve den. 

Kan du anbefale en god bog?

Mine favoritter er helt klart Start With Why af Simon Sinek, ReWork af David Heinemeier Hansson og Jason Fried samt Start-Up J Curve af Howard Love. 

Hvilke onlinemedier læser du til dagligt?

Jeg følger med og bliver opdateret på blandt andet Børsen, Berlingske Business, TechSavvy og Techcrunch – og så ser jeg selvfølgelig frem til at kunne tilføje Startuphelte til listen! 

ANNONCE

Vil du vide hvornår vi udgiver næste historie på StartupHelte.dk?


E-mail


Del

Seneste nyt

Annonce